Whisky  
Whisky är en dryck som jag kom i kontakt med i mitten av 70-talet. I vår familj var det inte vanligt att det smakades på whisky. Det var genom jobbet som kontakten togs. Jag fick ett nytt jobb, som innebar att jag skulle resa mycket och träffa massor av folk på konferanser mm. Det var vanligt att man på hotellrummen tog en whisky eller annat innan man träffades till konferans middagen.

Min chef sa till mig att jag aldrig skulle gå in på ett hotellrum utan att själv ha med mig ett glas med en dryck i. Blev jag bjuden, kunde jag säga att; tack jag har redan fått och visa upp glaset. Han sa; du vet aldrig vad du blir bjuden på.

Du ska alltid dricka whisky. Eftersom vi kommer att träffa mycket folk under flera dagar, så kan det blir för mycket om man alltid ska dricka whisky. Så, ibland kan man blanda i lite Ginger Ale och ibland var det bara Ginger Ale. Det visade sig att jag under min yrkestid fick mycket nytta att detta råd. Tack Rune.

2004 fick jag erbjudande om att delta på en whiskyprovning som gäst i ett whiskysällskap som nyligen bildats i Gävle. Gefle Whiskysällskap. Det blev en utmärkt skola till att lära sig med om whisky och även andra ädla drycker. Efter ett år valdes jag till ordförande och verkade i flera år. Är idag hedersmedlem.

Har upplevt mycket tack var Gefle Whiskysällskap. De provningar som jag upplevt hos dem har jag inte tagit med här. Besök gärna deras hemsida och arkivet. Där kan du läsa om alla provningarna. www.geflewhisktsallskap.se

Hade tänkt att här lägga upp ytterligare lite minnen som jag upplevt med whisky.

Vad är whisky och hur många sorter/typer finns det. En enkel "skola" är att ta del av den information som Systembolaget tillhandahåller, klicka på länken; Systembolaget whiskyskola
 
2018-01-11 Whiskymässa "Cinderella Whisky Fair"
2017-11-09 Highland Park provning med Martin Markvardsen,
Senior Brand Ambassador för Highland Park
2017-05-13 Whiskyprovning med Tomas Sundblom från Clydesdale - extra fina sorter
2017-04-27 Specialprovning med Svenska Whiskyförbundets egna buteljeringar
2017-03-11 Saint Patrick´s Day m Gefle Whiskysällskap
2017-02-16 Whiskymässa "Cinderella Whisky Fair"
2014-06-20 GWS firar 10 år
2010-09-12 Skottlandsresa